Word jij de grootste handelaar van Dordrecht?

Leuke weetjes over de geschiedenis van Dordt op een unieke, speelse manier!

In deze citygame ga je met je team terug in de tijd. Terug naar de periode dat Dordrecht, de oudste stad van Holland, een handelsstad was. Door de gunstige ligging aan het water was Dordrecht een belangrijke stad voor het verhandelen van hout, wijn, suiker en graan. Ontdek in deze citygame leuke weetjes over Dordrecht: de vroegere handel, de prachtige pakhuizen, de havens en nog veel meer.

In teams van 5 tot 8 personen strijd je om de titel ‘Grootste handelaar van Dordrecht’. Elk team gaat op pad met een tablet en wordt via GPS naar opdrachten geleid. De opdrachten bestaan uit quizvragen over de geschiedenis van de stad, foto- en video opdrachten en verschillende raadsels en puzzels. Je probeert met je team zoveel mogelijk grondstoffen zoals hout, wijn, suiker en graan te verzamelen. De score wordt bijgehouden in florijnen (de eerste gulden). Houd tijdens het spel goed in de gaten hoeveel florijnen het andere team heeft verzameld. Voorkom dat je wordt ingehaald en gebruik verschillende gadgets om de andere teams te dwarsbomen. Het team met de meeste florijnen wint en is de grootste handelaar van Dordrecht. Zorg er wél voor dat je op tijd terug bent bij het beginpunt, anders is je verdiende handel bedorven en niets meer waard!

Dit kun je verwachten

  • Ontdek de hotspots van Dordrecht op een actieve manier
  • ± 2 uur wandelen
  • Drankje en hapje na afloop

Tarieven

Te boeken van 10 tot 32 personen. Met een grotere groep? Vraag naar de mogelijkheden.

Duur: 2,5 tot 3 uur

Prijs: 29,95 euro p.p. inclusief een drankje en hapje na afloop

 Tip!

Maak er een complete dag van!

Kies voor een rondvaart in combinatie met één van onze citygames
en
ontvang 15% korting op de boothuur.

Liever een informatieve tocht waarin van alles wordt verteld over de geschiedenis van Dordrecht? Stadshistoricus Jaap Bouman komt aan boord van “Mevrouw De Wit” of vaar mee op zijn zalmdrijver “DD Cornelis. Ook te combineren met een stadswandeling! Vraag naar de mogelijkheden.