De overstroming

Nederland ligt voor een groot deel onder de zeespiegel. Duinen, dammen, dijken en andere waterkeringen zorgen ervoor dat Nederland niet overstroomt. Maar ondanks al deze maatregelen kan het tóch een keer misgaan. Zeker in Dordrecht, want Dordrecht ligt op een eiland.
In deze citygame zet je alles op alles om een overstroming te voorkomen. Er is slecht weer op komst. Veel regen en een verraderlijke zuidwestenwind zorgen voor een grote kans op een overstroming. Tref jij met je team op tijd alle voorbereidingen en maatregelen om de overstroming te voorkomen? 

In teams van 5 tot 8 personen word je door de stad geleid met behulp van een tablet. Tijdens het wandelen verschijnen er opdrachten en vragen over verschillende thema’s zoals: muziek, film, spreekwoorden, geschiedenis van de stad en nog veel meer. Welk team heeft de grootste algemene kennis en wie weet nét wat meer over Dordrecht? Je verzamelt voorwerpen zoals emmers, vloedschotten en zandzakken waarmee je de stad kunt beschermen en speciale opdrachten kunt openen. In deze opdrachten kun je geld verdienen voor een dijk. En daar gaat het om, want het team dat uiteindelijk de grootste dijk kan bouwen wint. Houd de score van het andere team goed in de gaten, want je kunt ze dwarsbomen met verschillende gadgets. Pas tijdens het spel goed op.. het water stijgt snel waardoor niet alle straten meer begaanbaar zijn. Je zult de overstroomde wegen moeten vermijden, anders raak je je verdiende geld weer kwijt!

Dit kun je verwachten

  • Ontdek de hotspots van Dordrecht op een actieve manier
  • ± 2 uur wandelen
  • Drankje en hapje na afloop

Tarieven

Te boeken van 10 tot 32 personen. Met een grotere groep? Vraag naar de mogelijkheden.

Duur: 2,5 tot 3 uur

Prijs: 29,95 euro p.p. inclusief een drankje en hapje na afloop

 Tip!

Maak er een complete dag van!

Kies voor een rondvaart in combinatie met één van onze citygames
en
ontvang 15% korting op de boothuur.

Liever een informatieve tocht waarin van alles wordt verteld over de geschiedenis van Dordrecht? Stadshistoricus Jaap Bouman komt aan boord van “Mevrouw De Wit” of vaar mee op zijn zalmdrijver “DD Cornelis. Ook te combineren met een stadswandeling! Vraag naar de mogelijkheden.